May

Gemlik Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından organize edilen ve okulumuz öğrencilerinin de katılımıyla gerçekleştirilen Aile Haftası Etkinlikleri gerçekleştirildi. Etkinlikte Gemlik Sosyal Hizmetler Müdürlüğü yaptıkları çalışmalarla ilgili vatandaşlarımızı bilgilendirdi. Açtığımız stand ile okul dergimiz Gemlikli vatandaşlarımıza tanıtıldı. Okulumuz öğrencilerinden Salih DÖVER'in etkinliğe katılan öğrencileri davet ettiği "Var mısın Atışmaya?" isimli darbuka meydan okuma yarışması düzenlendi. Ardından öğrencilerimiz LÖSEV tarafından düzenlenen akrilik boya etkinliğine, step ve zumba gösterilerine katıldı. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen Gemlik Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne ve katılımlarından dolayı öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ederiz.

May

15-21 Mayıs Gençlik Haftası

Sanal Değil Soyal Hayatta Kal !

Nis

Gemlik'in en eski okulu olan okulumuza ait bir marş olması gerektiği fikri yolu çıktığımız "Atatürk İlkokulu Marşını Arıyor" yarışmamız sona erdi. Finalistlerimizden öğrencilerimiz  Nilsu TÜMER, Yaman KONAKÇI, Irmak KAHRAMAN ve Şefika ÇOHADAR'ı ve velilerimiz Gamze TRAK ve Elif GÜNEY'i tebrik ederiz.

Nis

4/A sınıfımız okulumuzun bahçesine fidan dikme etkinliği gerçekleştirdi. Öğrencilerimizin doğa ile içi içe olmasını sağlayan ve onlara çevre bilinci aşılayan Sınıf Öğretmeni Abdurrahman ÖZKAN'a ve okulumuzun yeşil alanını arttıran öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Rehber Öğretmenimiz Anıl MESTAN, 4. sınıf öğrencilerimizin velilerini ortaokullar hakkında bilgilendirildi. Ortaokula geçiş sistemi, proje ortaokulları, ortaokuldaki dersler hakkında velilerimiz bilgi sahibi oldular. Aynı zamanda velilerimizin merak ettikleri sorular yanıtlandı.

Mrt

Tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun..

4/A sınıfı öğrencilerimizin kadınlar günü mesajları için tıklayınız.

1. video

2. video

4/C'nin Küçük "Picasso"ları..

4/C sınıfında sanatın her dalı işlenmeye devam ediyor. Dans, drama, müzik gibi sanat dallarına olan ilgilerini bildiğimiz 4/C bu kez de, Picasso'nun ünlü eserini kendilerince yorumladılar. Çerçeve çalışmasıyla birlikte eserlerini sınıf içi ve dışında tüm sanatseverler için görülmeye açtılar.

Mrt

4/B sınıfı öğrencilerimiz "Atatürk'ün Çocukları Üşümesin" adlı kardeş okul projesi gerçekleştirdi. Öğrencilerimiz kardeş okulumuzdaki arkadaşları için atkı , bere örüp onlar için notlar yazdılar. Başta Sınıf Öğretmeni Aygül GÜVEN olmak üzere , 4/B sınıfı öğrenci ve velilerine teşekkür ederiz. Kardeş okulumuza mutlu günler dileriz.

Mrt

Okulumuzun kedisi "Pati" aşılandı. Gülcan İKİNCİ öğretmenimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzun yeni logosunun hepimize hayırlı olmasını dileriz.

Şbt

Gün geçmiyor ki 4/C öğrencilerinden yeni ve farklı bir çalışma gelmesin.. Bu kez de İcat Şenliği yaparak, ihtiyaçlara yönelik ürün tasarlama, proje taslağı hazırlayıp sunum aşamasına kadarki süreçlerine akıl yürütme, gerekli malzemeleri belirleyip ürünün prototipini yapma vb çalışmalarla birbirinden güzel ürünler ortaya çıkardılar. 4/C 'nin icatlarını tüm öğrencilerimiz 3.kat koridorundaki sergide inceleyebilirler..

Şbt

Haftanın en temiz sınıfı 4/C sınıfımız oldu. Okulumuzun ve çevremizin daha temiz olması adına gösterdikleri çabalardan dolayı başta Sınıf Öğretmeni Merve YILDIZ olmak üzere tüm 4/C sınıfı öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Haftanın en temiz sınıfı 2/B sınıfımız oldu. Başta Sınıf Öğretmeni Servet Atay olmak üzere okulumuzun ve çevremizin daha temiz olması adına gösterdikleri çabalar için tüm 2/B sınıfı öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

1864  yılından beri (158 yıllık) hizmet veren okulumuzu ; adına ,tarihine yakışır bir marş ile taçlandıralım.

Sevgili Öğrenciler,

Sayın Veliler,

Değerli Öğretmenler

Okulumuza gönül vermiş herkes!

Marşlarınızı bekliyoruz.

Son Gün : 22 Şubat 2022

Değerlendirme : 24 Şubat 2022

Her öğrenci yazdığı marşı kendi sınıf öğretmenine teslim edebilir.

Ock

Atatürk İlkokulu 3/C sınıfı öğrencileri "Geçmişten Gelen Dahiler" adında bir eTwinning Projesi yürütüyor. Proje ülkemizin farklı illerindeki 9 okulunda eşgüdümlü olarak yürütülüyor. Bu proje kapsamında her ay bir öğrenci geçmişte yaşamış bir bilim insanını araştırıyor ve sınıfta bu çalışmasını arkadaşlarına anlatıyor. Ardından bu öğrenmelerin kalıcı hale gelmesi adına araştırma yaptığı bilim insanının hayatının bir kesitini tiyatro gösterisi olarak sınıfta sunuyor. Bu ay tanıtımı yapılan bilim insanı ilk kadın astronomlardan Maria Mitchell oldu. Maria Mitchell gökyüzü araştırmaları ile tanınan , bir kuyruklu yılsız keşfetmiş büyük bir bilim insanıdır. Öğrencilerimiz de tiyatro sahnesinde Maria Mitchell'ın bu keşfini canlandırmıştır. Projede emeği geçen öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Öğrencilerimizin çalışmasına ulaşmak için tıklayınız.