Bakanlığımız çocuklar için "Biri Arkeolog mu dedi?" adlı heyecan verici bir kitap yayınladı.

Kültür varlıklarımızın mirasçısı ve gelecekteki koruyucusu olan çocuklarımız arkeolojiyle tanışıyor. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından ilkokul düzeyindeki çocuklar üzerinde kültür varlığı kaçakçılığının önlenmesine yönelik bilinç oluşturmak amacıyla "Biri Arkeolog mu dedi?" adlı resimli hikaye kitabı hazırlanmıştır.

Tarihî mirasımızın korunması, tahribatının ve kaçakçılığının önlenmesi için farkındalığı artıracak çeşitli projelere imza atan Bakanlık, hazırladığı hikâye kitabını tüm çocuklara ulaştırmayı hedefliyor.

Müzelerde gerçekleştirilen eğitim faaliyetlerinde kullanılacak olan kitabın elektronik versiyonuna tüm çocuklar kolaylıkla ulaşabilecek.
Kültürel mirasımızın korunmasına ilişkin tohumları 'Ağaç Yaşken Eğilir' atasözünden hareketle küçük yaşlarda gönüllere serpmesi hedeflenen kitaba bakanlığın 'e-kitabım' mobil uygulaması ile Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünün internet sitesinde de ulaşılabilecek.

pdf formatında kitaba ulaşmak için buraya tıklayınız.

e-kitabım uygulamasından kitaba ulaşmak için buraya tıklayınız.

29-06-2021

Yayın: 29.06.2021 - Güncelleme: 29.06.2021 11:59 - Görüntülenme: 1072